آیا آبغوره باعث کاهش فشارخون می‌شود؟-راهبرد معاصر

آیا آبغوره باعث کاهش فشارخون می‌شود؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در مطالعات مشخص شده به طور کلی مصرف بین ۵۰ تا ۷۰ سی سی آبغوره در روز می‌تواند بین یک تا دو واحد فشارخون افراد را کاهش دهد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 04
کد خبر: ۲۰۲۷۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ مجید محمدشاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه مصرف آبغوره برخلاف تصور مردم تاثیری در کاهش وزن ندارد، گفت: «هیچ مدرک علمی برای این مسئله که مصرف آبغوره باعث کاهش وزن می‌شود، وجود ندارد. وزن فرد تعادل بین مصرف مواد غذایی و میزان فعالیت و سوخت و ساز بدن وی است که باید این تعادل برقرار باشد که اگر این تعادل به نفع دریافت باشد فرد چاق می‌شود و اگر به نفع مصرف باشد فرد لاغر می‌شود.»


وی در ادامه گفت: «اما درباره اثر مصرف آبغوره بر روی برخی از بیماری‌ها مثل فشارخون و چربی خون در درازمدت مطالعاتی صورت گرفته است که نشان می‌دهد اگر مقدار مصرف قابل توجهی از این ماده غذایی در برنامه غذایی افراد باشد و بتوانند در درازمدت از آن استفاده کنند می‌تواند تاثیر‌های جزئی در کاهش فشارخون و چربی خون داشته باشد بخصوص زمانی که این ماده غذایی، جایگزین مواد غذایی زیان‌آور می‌شود به عنوان مثال آبغوره را معمولا بر روی سالاد مصرف می‌کنند اگر بیاییم به جای استفاده از سس مایونز از آبغوره استفاده کنیم هم اثرات مفید آبغوره برای بدن را خواهیم داشت و هم اثرات حذف سس مایونز را خواهیم داشت.»

 

وی افزود: «مطالعاتی داریم که نشان می‌دهند با توجه اینکه آبغوره دارای ترکیبات اسیدی است در کاهش فشارخون و تا حدودی هم بر روی چربی‌های خون نقش دارد. چربی‌های خون به دو قسمت کلسترول بد و تری گلیسرید تقسیم می‌شود که تاثیر آبغوره بر روی کاهش تری گلیسیرید کمتر است، اما بر روی کاهش کلسترول اثرات بیشتری دارد. ولی این به این معنا نخواهد بود که فرد از آبغوره در برنامه غذایی خود استفاده کند و به جای آن دارو‌های فشارخون و چربی خون خود را کنار بگذارد.»

 

وی تاکید کرد: «حذف هر گونه دارو در زمینه بیماری‌های مزمن مثل چربی‌ها و بخصوص فشارخون باید توسط پزشک انجام شود. فشارخون یک بیماری بسیار خطرناکی است که در لحظه می‌تواند موجب مرگ فرد مبتلا شود و به هیچ عنوان بیماران نباید بدون هماهنگی با پزشک خود دارو را قطع کنند.»

 

دکتر محمدشاهی گفت: «مصرف آبغوره در درازمدت و در کنار آن اصلاح سبک زندگی از جمله داشتن خواب منظم، ورزش و داشتن برنامه غذایی مناسب می‌تواند تاثیر کوچکی بر روی کنترل فشارخون و چربی خون داشته باشد که با نظر پزشک هم می‌توان مصرف دارو را به تدریج حذف کرد.»

 

وی خاطرنشان کرد: «نمی‌توانیم بگوییم مصرف آبغوره به تنهایی می‌تواند فشارخون ما را پایین بیاورد. باید سعی کنیم در کنار مصرف آبغوره، مصرف میوه و سبزی را افزایش دهیم و سعی کنیم مصرف نمک را در برنامه غذایی خود کاهش دهیم. اگر سالادی که فرد درست می‌کند و قرار است از آبغوره به جای سس مایونز استفاده کند، اما آبغوره نمک زیادی داشته باشد این نه تنها فایده‌ای برای بدن ندارد بلکه ضرر هم دارد.»

 

وی درباره میزان مصرف آبغوره در روز برای کاهش فشارخون و کلسترول، گفت: «در مطالعات مشخص شده به طور کلی مصرف بین ۵۰ تا ۷۰ سی سی آبغوره در روز می‌تواند بین یک تا دو واحد فشارخون افراد را کاهش دهد و بین ۱۰ الی ۲۰ واحد در کاهش کلسترول موثر باشد.»

 

وی تاکید کرد: «توصیه می‌کنم آبغوره همراه با غذا مصرف شود و ترجیحا با معده خالی مصرف نشود، چون بسیاری از افراد معده حساسی دارند و مصرف آبغوره با معده خالی می‌تواند در درازمدت مشکل سوء هاضمه یا ریفلاکس را ایجاد کند. بسیاری از افراد خودشان آبغوره را به صورت سنتی در منزل درست می‌کنند و برای اینکه بتوانند مدت زمان بیشتری آن را نگهداری کنند مقدار زیادی نمک به آن اضافه می‌کنند که در این صورت مصرف آبغوره‌های دارای نمک زیاد نه تنها برای بدن فایده‌ای ندارد بلکه با افزایش میزان مصرف روزانه نمک باعث افزایش فشارخون خواهد شد.»

 

وی در پایان گفت: «اگر می‌خواهید تاثیری را در کاهش بیماری‌های مزمن مانند فشارخون و چربی خون و بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت از نظر تغذیه‌ای ببینید یک مجموعه‌ای از رژیم غذایی سالم و تغییر سبک زندگی صحیح را در پیش بگیرد تا بتوانید اثر مفید آن را ببنید. به دنبال اثر یک ماده غذایی به تنهایی بر روی یک بیماری نباشید.»/ایسکانیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده